• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Pirelli figyelmeztet, nem létfontosságú számukra a Forma-1

Forma-1 Hírek - A Pirelli figyelmeztet, nem létfontosságú számukra a Forma-1

Készült: 2018.május.16 15:53 Készítette: Czukor Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - A Pirelli figyelmeztet, nem létfontosságú számukra a Forma-1
A Forma-1 hivatalos és egyetlen gumiszállítója nem biztos, hogy hosszabbítani fog a sporttal. Sok a kérdőjel, őket illetően is.
A Liberty Media teljesen meg akarja reformálni a sportot, de egyelőre nem sokan erősítik azt a tábort, akik biztosan maradni akarnak. Nagyon sok függ attól, hogy miképpen alakulnak a technikai szabályok 2021-től, beleértve elsősorban a motorokat, valamint mi lesz az új Concorde Egyezménnyel, kezdve a pénzelosztási rendszerrel és a költségvetési limittel.

Az F1-nek pillanatnyilag csak egy gumiszállítója van. A Pirelli évek óta sok kritikát kap, amik részben jogosak lehetnek, részben pedig nem, hiszen korábban különösen kevés tesztlehetőséget kaptak.

Természetesen a  is kíváncsi arra, hogy mit terveznek az amerikaiak a jövőben, de számukra most nagyobb kérdést jelent az, hogy mi lesz 2019 után, mivel a szerződésük csak a következő év végéig érvényes.

Marco Tronchetti Provera, a társaság ügyvezető alelnöke és ügyvezető igazgatója kedden a részvényeseknek elmondta, a jelenlegi megállapodás lejárta (2019 év vége) után nem garantált a részvételük az F1-ben.

A konferenciahívás során a szakember hangsúlyozta, noha a Pirelli F1-es részvétele eddig jól működött, nem fognak belemenni olyanba, ami számukra nem ideális kereskedelmi szempontból. Ez pedig azt is jelenti, hogy a Pirelli nem fog óriási összegeket fordítani arra, hogy a Liberty Media aláírjon velük.

A Pirelli egyértelművé tette, hogy nem feltétlen szükséges számukra az F1-es szereplés, mivel így is hatalmas a jelenlétük a nemzetközi motorsport színterén. A Pirelli éves szinten 460 autót és motort támogat, miközben egyedüli beszállítóként van jelen a World Superbike bajnokságban.

„Mint mindig is mondtam, a Forma-1 egy jó helyszín számunkra és elégedett vagyok, valamint megtiszteltetés számunkra itt maradni, de ha belekerülünk egy licitháborúba, akkor semmilyen áron nem maradunk.” - mondta a szakember a Motorsport.com kérdésére.