• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Mercedes elismeri, „hülyeség” volt megvádolni a Ferrarit

Forma-1 Hírek - A Mercedes elismeri, „hülyeség” volt megvádolni a Ferrarit

Készült: 2018.július.11 09:03 Készítette: Czukor Melinda Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - A Mercedes elismeri, „hülyeség” volt megvádolni a Ferrarit
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nagyon sajnálja, a hozzászólását, amit a verseny végén elejtett a Ferrariról és Räikkönenről. Csak az indulatai beszéltek belőle.
A Brit Nagydíj leintését követően komoly szópárbaj kezdődött a Mercedes és a Ferrari között, hiszen a rajtot követően Kimi Raikkönen nekiment Lewis Hamiltonnak, ami miatt a britnek a mezőny végéről kellett felzárkózni, míg a finn 10 másodperces rajtbüntetést kapott.

A Mercedes csapatfőnöke a leintést követően a technikai igazgatójukat, James Allisont idézte, amikor megemlítette, Räikkönen vagy szándékosan tette azt, amit tett, vagy egyszerűen nem ért a dolgához.

Azonban az "Allison-kommentként" elhíresült beszólás még a verseny hevében hangzott el, vagyis nem okozott komolyabb problémát a két csapat között.

Wolff a lengyel TV-csatorna, az Eleven Sports előtt tisztázta a helyzetet.

"Azt mondtam, meg kell kérdőjeleznünk, hogy szándékosság vagy hozzá nem értés áll-e a történtek mögött - ez egy hülye komment volt a részemről, az érzelmek hevében."

"Azonban mindez egy hülye manőver volt, egy hülye manőver, ami három verseny alatt már második alkalommal történt meg - ennek is tudható be az érzelmességem."