• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - "A McLaren Alonso segítségével akár még a Ferrari-Mercedes duó mögé is odaérhet!"

Forma-1 Hírek - "A McLaren Alonso segítségével akár még a Ferrari-Mercedes duó mögé is odaérhet!"

Készült: 2018.március.05 16:37 Készítette: Lipták Melinda Írta: Varga Ákos Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - "A McLaren Alonso segítségével akár még a Ferrari-Mercedes duó mögé is odaérhet!"
Adrián Campos, aki annak idején Fernando Alonso csapatfőnöke volt még a Forma-1 előtt, úgy véli, hogy a spanyol jelenlegi csapatával, a McLarennel és az új motorszállító Renault-val még messzebbre juthat, mint azt sokan várják.
Adrián Camposnak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy Fernando Alonso végül eljutott a Forma-1-ig. A később a Renault-nál kétszeres világbajnokká avanzsáló spanyol annak idején, 1999-ben honfitársa, az ex-minardis csapatában, a Campos Racingnél versenyzett és lett bajnok az Euro Formula by Nissan sorozatban, majd ugyancsak Campos hathatós közbenjárására került 2001-ben a Minardihoz a Forma-1-be. Adrián Campos mind a mai napig figyelemmel követi korábbi versenyzője karrierjét, és személy szerint nagyon örül annak, hogy a McLaren három gyötrelmes év után végre talán ismét ott lehet, ahová való - az élmezőnyben. "Abban biztos vagyok, hogy a McLarené a legjobb autó, ha pedig a Renault is méltó lesz a feladatra, akkor akár az élmezőnyben is ott lehetnek. Fernando meg a különbséget jelentheti ebben a csatában. A Renault motorja sokkal jobb a Hondánál, biztos vagyok benne, hogy a franciákkal ott lesznek az élmezőnyben." - szögezte le Campos. Bár a McLaren Campos szerint biztosan fejlődni fog, a Mercedest és a Ferrarit nem éri utol - most még. "Ő is azt mondta nekem, hogy a Mercedes és a Ferrari most még előttük lesz, viszont így megcélozhatják a mögöttük lévő pozíciót. Aztán majd kiderül, mi lesz a versenyeken, de mondom, Fernando a különbséget jelentheti majd többször is." Alonsónak nem csak az F1-ben, hanem a WEC szuperszezonjában is jelenése lesz, és bár sokan féltik a spanyolt a dupla feladattól, Campos nem tartozik közéjük. "Bármit képes megcsinálni, amit eltervez, emiatt nem kell egyáltalán aggódnia. Óriási tehetsége van, ilyenkor minden olyan könnyű tud lenni. Ráadásul ez a szenvedélye, ebben a legjobb. Minden probléma nélkül be tud vállalni még egy bajnokságot."